Έλεγχος Ποιότητας

attention open in a new window Εκτύπωση

sima_elexhou_poiotitasΗ ΕΛΙΝΟΙΛ έχει ως βασικό στοιχείο του Οράματος της να αποτελεί σημείο αναφοράς για την άριστη ποιότητα των προϊόντων της. Σε αυτή τη κατεύθυνση εφαρμόζει μέτρα και μεθόδους που στοχεύουν στη διασφάλιση της ποιότητας των καυσίμων της και την προστασία του καταναλωτή, σε μια αγορά που δυστυχώς ακόμη μαστίζεται από φαινόμενα νοθείας.
Την ίδια στιγμή τα ποσοστά αντικανονικών δειγμάτων πανελλαδικά στο δίκτυο της ελίν είναι ασύγκριτα μικρότερα από τα αντίστοιχα ποσοστά της αγοράς και κυμαίνονται σε πρακτικά μηδενικά επίπεδα

 

Διαβάστε εδώ: Νέο ενημερωτικό φυλλάδιο ελέγχου ποιότητας καυσίμων

 

Πρόγραμμα Ελέγχου Ποιότητας ελίν

 

 

Η ΕΛΙΝΟΙΛ το 1998 ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Ε.Τ.Κ.Λ. εφαρμόζοντας  το Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Ελέγχου Ποιότητας καυσίμων σε όλο το δίκτυο πρατηρίων ελίν. Στo πλαίσιo του προγράμματος αυτού, εκπρόσωποι του Ε.Τ.Κ.Λ. επισκέπτονται απροειδοποίητα τα πρατήρια της εταιρίας καθόλη τη διάρκεια του έτους με σκοπό να πάρουν δείγματα καυσίμων τα οποία και αναλύουν.

Σε περίπτωση που από τους ελέγχους βρεθεί κάποιο πρατήριο να νοθεύει, η εταιρία σταματάει τη συνεργασία με τον πρατηριούχο. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν είναι μόνο εντυπωσιακά, αλλά και αποδεικνύουν την δέσμευση της ελίν για τη διασφάλιση της ποιότητας των καυσίμων της.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ, παράλληλα με το πρόγραμμα του ΕΜΠ, εκτελεί και δικούς της ελέγχους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, σε συνεργασία με το ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ή με άλλα διαπιστευμένα εργαστήρια, έτσι ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ποιότητα των καυσίμων που διακινούνται στο δίκτυο της.

 


Αποτελέσματα Ελέγχων Ε.Μ.Π.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις τελευταίες δημοσιοποιημένες έρευνες του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Καυσίμων και Λιπαντικών (Ε.Τ.Κ.Λ.) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  σε πρατήρια όλων των εταιριών στην περιοχή Αττικής, το ποσοστό των αντικανονικών (εκτός προδιαγραφών) δειγμάτων κυμαίνεται γύρω στο 5,2% για τις βενζίνες και στο 10,3% για το πετρέλαιο κίνησης, με προφανείς δυσμενείς συνέπειες στην μακροζωία των κινητήρων των οχημάτων, στην ποιότητα του περιβάλλοντος αλλά και στα δημόσια έσοδα. Παρακάτω αναλυτικά δείτε τις δύο πρόσφατες παρουσιάσεις αποτελεσμάτων από τους ελέγχους του Ε.Μ.Π:

 

 

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πιστοποιητικό ISO 9001:2015
Πιστοποιητικό ISO 9001:2015
 
Πολιτική Ποιότητας
Πολιτική Ποιότητας