Πετρέλαιο Θέρμανσης

attention open in a new window Εκτύπωση

seepe heating-05Το τελευταίο διάστημα ο καταναλωτής έχει «βομβαρδιστεί» από μηνύματα για διαφορετικούς τρόπους θέρμανσης (ρεύμα, κλιματιστικά, τζάκια, σόμπες, φυσικό αέριο, κλπ.), οι οποίοι «υπόσχονται» χαμηλότερο κόστος χρήσης με την ίδια θερμαντική ικανότητα. Η «δαιμονοποίηση» του πλέον διαδεδομένου τρόπου θέρμανσης στη χώρα μας όμως, γίνεται χωρίς πραγματικά στοιχεία και τεκμηρίωση, τόσο για το πραγματικό κόστος κτήσης τους όσο και για την πραγματική τους απόδοση. Ιδιαίτερα διαφωτιστική είναι σχετική μελέτη του Εργαστηρίου Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του Τομέα Θερμότητας, της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με θέμα «Σύγκριση του κόστους θέρμανσης από διάφορες τεχνολογίες» (link: www.lsbtp.mech.ntua.gr/el/node/1051).

 

 

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ:

  • Πριν αποφασίσεις, ενημερώσου και αξιολόγησε όλα τα δεδομένα.
  • Μην παρασύρεσαι από υπερβολικές υποσχέσεις, ειδικά σε μη δοκιμασμένα συστήματα.
  • Μη στηρίζεσαι σε αβάσιμες, ανερμάτιστες φήμες και συζητήσεις «παρεΐστικες» για να βγάλεις συμπεράσματα.
  • Ενημερώσου σωστά για τη θερμαντική ικανότητα του κάθε συστήματος.
  • Έλεγξε τις τιμές και ψάξε μελλοντικές αυξήσεις (πχ. οι εξαγγελίες για σημαντικές αυξήσεις στο ρεύμα το 2013, οι μεγάλες αυξήσεις που ήδη έγιναν στα καυσόξυλα κλπ).
  • Επεξεργάσου τα δεδομένα ψύχραιμα και θα διαπιστώσεις ότι το πετρέλαιο θέρμανσης που γνωρίζεις καλά και σε εξυπηρετεί εδώ και τόσα χρόνια συνεχίζει να είναι η καλύτερη λύση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.seepe.gr

 

ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ ΑΠΌ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Δείτε εδώ αν δικαιούστε το επίδομα.

Για να υποβάλετε αίτηση, επισκεφτείτε το https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm ή το πλησιέστερο ΚΕΠ.  

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πιστοποιητικό ISO 9001:2015
Πιστοποιητικό ISO 9001:2015
 
Πολιτική Ποιότητας
Πολιτική Ποιότητας