Η εταιρία μας

Αγαπητοί φίλοι

Σας καλωσορίζω στον ιστότοπο της ΕΛΙΝΟΙΛ, μιας αμιγώς Ελληνικής εταιρίας η οποία από την ίδρυση της, το 1954, καλύπτει με αποτελεσματικότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα τις ενεργειακές ανάγκες χιλιάδων Ελλήνων.

Η εταιρία μας, γνωστή και ως ελίν, έχει να παρουσιάσει πολύπλευρη επιχειρηματική δραστηριότητα που δεν συναντάται σε άλλες εταιρίες του κλάδου μας. Έχοντας συμπληρώσει με επιτυχία 65 χρόνια επιχειρηματικής δράσης, σήμερα μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για μια σειρά από επιτεύγματα.

– Διαθέτουμε ένα εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων ελίν που ξεχωρίζει για την ποιότητα καυσίμων και το επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρει.

– Είμαστε σημείο αναφοράς στην εξυπηρέτηση των σκαφών αναψυχής με καύσιμα και λιπαντικά.

– Έχουμε ηγετική παρουσία στην τροφοδοσία της Ελληνικής βιομηχανίας με υγρά καύσιμα, στερεά καύσιμα και λιπαντικά.

– Παραδίδουμε λιπαντικά σε όλο τον κόσμο, any time on time, για την ποντοπόρο ναυτιλία.

– Εξυπηρετούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα τις ανάγκες θέρμανσης κτιρίων και κατοικιών.

Παράλληλα, επεκτεινόμαστε με επιτυχία μέσω των θυγατρικών μας, στο χώρο των κατασκευών με την ελίν Τεχνική, στις θαλάσσιες μεταφορές καυσίμων με την ελίν Ναυτική και στην εκμετάλλευση και διαχείριση πρατηρίων καυσίμων με την ελίν Σταθμοί. Η εταιρία μας διατηρεί ποσοστό συμμετοχής 37% στην ελίν Verd, μια εταιρία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιοκαυσίμων και διαθέτει εργοστάσιο βιοντήζελ στο Βόλο. Η ΕΛΙΝΟΙΛ το 2004 εισήχθη στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, επιβεβαιώνοντας την σταθερή αναπτυξιακή της πορεία.

Η πορείας μας βασίζεται στις σημαντικές υποδομές που διαθέτουμε σε εγκαταστάσεις καυσίμων, μεταφορικά μέσα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Όμως, ο κυριότερος παράγοντας για την επιτυχία μας είναι οι άνθρωποι μας. Με το πάθος για την δουλειά τους, με την προσήλωση στην εξυπηρέτηση του πελάτη και την απόλυτη δέσμευση για ποιότητα, ενσαρκώνουν την κουλτούρα της ΕΛΙΝΟΙΛ.

Εκτός όμως από την επιχειρηματική μας ανάπτυξη, επιδιώκουμε σταθερά και την εξυγίανση του κλάδου των πετρελαιοειδών, ενός κλάδου με πολλές στρεβλώσεις και προβλήματα. Η εταιρία μας πρωτοπόρησε με το πρόγραμμα ελέγχου ποιότητας καυσίμων που ξεκίνησε το 1998 με το ΕΜΠ ενώ συνεχίζει σταθερά να εισάγει καινούριες μεθόδους για να διασφαλίσει την παράδοση καθαρών καυσίμων, στη σωστή ποσότητα για τους καταναλωτές. Παράλληλα, μέσω του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ), του οποίου αποτελεί ιδρυτικό μέλος, η ΕΛΙΝΟΙΛ κάνει προσπάθειες για τη θεσμική θωράκιση του κλάδου με στόχο την εξασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται παραμένοντας συνεπής στη αρχές της για ήθος, συνέπεια κι αξιοπιστία, προσφέροντας άριστη ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών και φροντίζοντας ώστε κάθε της ενέργεια να αποτελεί ΣΟΒΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, που γίνεται με σεβασμό απέναντι στους πελάτες, στο κοινωνικό σύνολο, στους ανθρώπους μας και στο περιβάλλον.

Φιλικά,

Γιάννης Αληγιζάκης

Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε.